9 de desembre de 2020

/ El Consell Comarcal comença un programa per fer més competitives les microempreses del Baix Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, ha començat avui el programa d'assessorament integral per a microempreses i autònoms al Viver d’Empreses Baix Ebre Innova. Es tracta d'una assistència professional i individualitzada destinada a impulsar, consolidar i fer més competitives un total de 12 petites empreses del Baix Ebre. “L’enfortiment del teixit empresarial i comercial de la comarca i la creació d’ocupació és un dels principals objectius del govern del Consell Comarcal, sobretot en aquests moments difícils que travessem per la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que avui ha donat la benvinguda a les empreses participants.

Totes les empreses participants tenen en comú necessitats específiques de professionalització, consolidació i desenvolupament del negoci. Pel que fa al programa que seguiran s'estructura en tres fases: diagnosi prèvia, assistència tècnica personalitzada i proposta de pla d'acció. En la primera fase s'analitza la situació inicial de l'empresa per detectar les necessitats i les mancances en l’àmbit de gestió, competitivitat i consolidació. En funció dels resultats de la diagnosi, s'entra en la segona fase per oferir serveis adreçats a professionalitzar i consolidar l'empresa (control de tresoreria, estratègia de negoci, optimització de l'organització interna, gestió eficient dels costos i gestió eficaç de les xarxes socials, entre d'altres).

Finalment, en la tercera i última fase s'elabora un pla d'acció amb actuacions futures a desenvolupar per la microempresa per tal d'assolir els objectius plantejats.

Quant a les empreses participants en aquest programa són: Syver Blau Godall; Energigreen Eficiència; Josep Callau-Kaipi Marketing; Xocolate Creo; Algueró Montesó; Fustes Mauri; Lo Cau-Bosquet Màgic; Natura i Aventura Delta de l’Ebre; Net 100%100, Tallers Blasco, Toc toc i Puertas Tortosa.

Aquesta acció és subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.