16 de juny de 2022

/ El Fòrum Territorial del Baix Ebre aprova les actuacions pel desenvolupament local del Baix Ebre amb una inversió de 778.000 euros (2022-2023)

El Fòrum Territorial del Baix Ebre pel desenvolupament socioeconòmic, liderat pel Consell Comarcal i format pels ajuntaments, representants de la comunitat educativa i del teixit empresarial de la comarca, ha aprovat avui el projecte ‘Treball a les 7 Comarques’, que el Baix Ebre presentarà al Servei d’Ocupació de Catalunya per al període 2022-2023 amb una inversió de 778.829 euros. Un projecte que per primera vegada ha estat consensuat en el marc de la comissió delegada del Fòrum Territorial i que en la reunió d’avui, que ha tingut lloc a la biblioteca de Roquetes, s’ha ratificat.

“L’objectiu de la trobada ha estat promoure i enfortir la concertació territorial al Baix Ebre entre els diferents actors, agents públics, privats i la comunitat educativa, per tal de planificar i consensuar les polítiques de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Durant la jornada els membres de la comissió delegada del fòrum han exposat les actuacions que s’han inclòs pels pròxims dos anys i que passen pel manteniment del Servei d’Inserció Sociolaboral, el programa d’assessorament 360 a  microempreses i pimes i els seminaris de professionalització, entre altres. A més, el president del Consell Comarcal ha destacat que com a novetat es crearà el servei d’informació i suport al teixit empresarial del territori per a l’accés a les fonts de finançament públic i la configuració de l’Observatori de Desenvolupament del Baix Ebre.

A més, per tal d’enfortir el procés de concertació territorial es seguirà canalitzant el compromís d’acció col·laboratiu i coproductiu dels actors del Baix Ebre. Per això, el Consell Comarcal comptarà amb l’assessorament del consultor Josep Maria Pasqual, que ha participat en la sessió d’avui i ha avançat que la pròxima trobada serà una conferència estratègica amb tots els actors de la comarca implicats en el Fòrum Territorial.