13 de juliol de 2018

/ Baix Ebre Avant assessora dotze microempreses de la comarca per fer-les més competitives

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, ha iniciat al Viver d'Empreses de Camarles per segon any consecutiu el programa d'assessorament integral per a microempreses i autònoms. Es tracta d'una assistència professional i individualitzada destinada a impulsar, consolidar i fer més competitives un total de 12 petites empreses del Baix Ebre, que han estat seleccionades entre les 23 que es van preinscriure per participar en aquest programa subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya. Totes les empreses participants tenen en comú necessitats específiques de professionalització, consolidació i desenvolupament del negoci.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, en la salutació a les empreses participants, ha explicat que aquesta iniciativa va encaminada a assessorar un segment important del món empresarial de la comarca que demanda ajut per consolidar-se i crear ocupació.

El programa, que es desenvolupa d'aquí a final d'any, s'estructura en tres fases: diagnosi prèvia, assistència tècnica personalitzada i proposta de pla d'acció. En la primera fase s'analitza la situació inicial de l'empresa per detectar les necessitats i les mancances a nivell de gestió, competitivitat i consolidació. En funció dels resultats de la diagnosi, s'entra en la segona fase per oferir serveis adreçats a professionalitzar i consolidar l'empresa (control de tresoreria, estratègia de negoci, optimització de l'organització interna, gestió eficient dels costos i gestió eficaç de les xarxes socials, entre d'altres). Finalment, en la tercera i última fase s'elabora un pla d'acció amb actuacions futures a desenvolupar per la microempresa per tal d'assolir els objectius plantejats.

Els assessoraments individualitzats es desenvolupen al Viver d'Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.